Sprekers

Het event was baanbrekend en exclusief. De toekomstbepalende thema’s waaronder innovatie, water, digitalisering, nieuwe teelten en duurzaamheid kregen het podium. Tijdens het seminar werd u gemotiveerd en geïnspireerd door toonaangevende sprekers.

CONSTANTIJN VAN ORANJE

SPECIAL ENVOY STARTUPDELTA

Als Special Envoy van StartupDelta is Constantijn van Oranje een boegbeeld van digitale innovatiestrategieën en start-ups. StartupDelta gelooft in de toegevoegde waarde van het versterken, verbinden en laten groeien van het bloeiende startup-ecosysteem van Nederland. StartupDelta ziet Nederland als de best mogelijke plek om te starten, groeien en internationaliseren, en als een poort naar de rest van Europa. Op 20 juni legde Constantijn van Oranje de hortisector onder de loep.

      Bekijk en lees hier de learning van het innovatieseminar 

 

TON VAN MIL

CEO ROYAL BRINKMAN

We leven in ontzettend uitdagende tijden. Klantwensen veranderen, businessmodellen transformeren. Technologie verandert elke organisatie. Ook die van Royal Brinkman. Tijdens dit innovatieseminar lichtte CEO Ton van Mil de strategie 2020 toe van Royal Brinkman. Hij vertelde hoe de titel van het innovatieseminar ‘Let’s improve together’ aansluit bij de visie en de manier van werken van het tuinbouwtoeleveringsbedrijf.

Lees hier de learning van het innovatieseminar

STEVEN VAN BELLEGHEM

CUSTOMERS THE DAY AFTER TOMORROW

Steven van Belleghem is expert op gebied van klantgerichtheid in een digitale wereld. Wereldwijd geeft hij op enthousiaste en inspirerende wijze keynotes en bezoekt hij middels inspiratie tours regelmatig bedrijven zoals Amazon, Tesla, Google, Alibaba en ga zo door. Centraal in zijn verhaal stond de combinatie tussen digitaal & mensentaal!

Bekijk en lees hier de learning van het innovatieseminar 

REINIER VAN DEN BERG

CLIMATE EXPERT

Hoe meer kennis hij kreeg van weer en klimaat, des te dieper beet hij zich vast in de wereld van duurzaamheid. Klimaat en duurzaamheid, het heeft immers alles met elkaar te maken.

Reinier inspireerde het publiek vooral op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Hij belichte eerst de problematiek van klimaat en vervuiling, in de volle breedte en diepte. Dat kan schuren. Is het echt zo erg? Ja, (klimaat)wetenschappelijk gezien is het inderdaad al 5 over 12! De vraag is dan: kunnen we deze klok nog terugdraaien. Zo ja: Hoe dan?

Bekijk en lees hier de learning van het innovatieseminar

RON SIMPSON

FOUNDER & CREATIVE DIRECTOR THE AVOCADO SHOW

The most exciting food start up in the world. Het ongelooflijke verhaal van twee vrienden uit Amsterdam met een klein restaurantje in De Pijp dat binnen een jaar het gezicht werd van een internationale miljarden industrie. Avocado fans kampeerden voor de deur, 100.000 followers hielpen mee op social media, 60 landen publiceerden het verhaal in oneindig veel talen, er waren 70 franchise aanvragen nog voor de opening en de beelden werden zo’n 500 miljoen keer bekeken. Gratis. Hoe dan? Dat vertelde Ron Simpson, founder van The Avocado Show, met ongekende passie en humor. 

Bekijk en lees hier de learning van het innovatieseminar

LAUST DAM

MEDICINALE CANNABIS

Laust Dam is dé expert en adviseur op het gebied van de teelt van medicinale cannabis. Hij is geboren en getogen op een kwekerij in Denemarken en al jaren de vraagbaak voor medicinale cannabiskwekers met een vergunning. Vandaag de dag is Laust werkzaam als Vice President of Horticultural development bij AURORA/ALPS en COO en directeur van MediSun in Canada. Zijn focus ligt op de mogelijkheden, kansen en bedreigingen van de medicinale cannabisteelt op grote schaal, met oog voor teeltplanning, klimaat-, irrigatie- en voedingsstrategieën en de benodigde gereedschappen.

Bekijk en lees hier de learning van het innovatieseminar

KAMEL BELIAZI 

TUINBOUW @ BAYER CROPSCIENCE: THE NEXT FRONTIER

Chemische gewasbeschermingsmiddelen staan onder druk. Kamel Beliazi nam de teler mee in de toekomststrategie van Bayer met de belangrijke uitgangspunten:

  • Innovatie: wat investeert Bayer in nieuwe oplossingen voor telers om de uitdaging van de moderne tuinbouw aan te gaan?
  • Digitalisering: wat doet Bayer om de tuinbouw in staat te stellen het potentieel van digitale technologieën volledig te benutten?
  • Duurzaamheid: hoe gecommitteerd is Bayer aan de verduurzaming van de tuinbouw?

Kamel Beliazi is Global Crop Strategy Lead Horticulture en sinds 2002 werkzaam bij Bayer CropScience, het grootste bedrijf voor productie en ontwikkeling van gewasbeschermingsmiddelen ter wereld.

Bekijk en lees hier de learning van het innovatieseminar

CASEY HOUWELING

HOUWELING'S GROUP, CANADA/USA

Casey Houweling is president van de Houweling’s Group of Companies en geboren in Langley, Brits-Columbia, uit Nederlandse immigranten. Casey leidde het bedrijf van bloemenkwekerijen in Brits-Columbia, Canada, naar de groenteteelt onder glas en breidde uiteindelijk uit met de Amerikaanse landbouwactiviteiten in Californië en Utah. Daarnaast levert Casey adviesdiensten aan andere telers over de hele wereld en ontwikkelde hij een gepatenteerde industrie voor de ontwikkeling van eigen, duurzame teelttechnologieën. Hij vertelde over de uitdagingen en de verschillen tussen het telen in Nederland en in Canada/USA.

Bekijk en lees hier de learning van het innovatieseminar

ROB VERHAGEN

DILEMMA'S IN DUURZAAM VERPAKKEN 

Sustainability director, Oerlemans Packaging B.V.

Duurzaamheid en de transitie naar een circulaire economie zijn voorpaginanieuws. Het verduurzamen van plastic verpakkingen en folie is noodzaak en de Oerlemans Packaging Groep loopt daarin voorop. Rob Verhagen – Sustainability Manager– nam de telers mee op reis in de complexe wereld van plastic en hoe dit te verduurzamen. Aan de hand van concrete voorbeelden werd het duidelijk wat het onderscheid tussen de verschillende soorten bioplastics zijn, wat de achtergrond is achter de nieuwe Europese SUP wetgeving en wat de doelstellingen zijn van het Nederlandse Plastic pact. De kern van het verhaal was het materiaalverduurzamings plan kunststof verpakkingen – zie: www.rethinkplastics.nl

Bekijk en lees hier de learning van het innovatieseminar

SOPHIE HILBRAND

YOUR HOST & MODERATOR

Sophie Hilbrand begon haar televisiecarrière bij het ‘jonge hondenteam’ van 6pack voor SBS. In 2004 maakt ze de overstap naar BNN. Daar werd ze al snel een van de gezichten van de jongerenomroep en daarmee van een nieuwe manier van televisie maken: niet alleen ‘jong en snel’, maar ook naturel, recht door zee, soms melig, vaak grappig, maar zonder opsmuk.

Recenter maakte ze televisie met serieuze onderwerpen zoals een documentaire over het leven met een eetstoornis of over jongeren die in bijzondere omstandigheden verzeild zijn geraakt. Sophie Hilbrand stuurde als dagvoorzitter en moderator het innovatieseminar aan.